Вітаємо Вас у нашому блозі! Тут Ви можете знайти інформацію щодо вивчення навчальної дисципліни "Гігієна з основами екології та технікою санітарно-гігієнічних досліджень". Викладач Дубінська О.А.

Тематика самостійної роботи

№ з/п
Тема
Кількість годин
1
Дослідження температурного режиму приміщень. 
2
2
Вимірювання вологості повітря. 
2
3
Вимірювання швидкості руху повітря термоанемометром. 
2
4
Вимірювання інтенсивності ультрафіолетового випромінювання. 
2
5
Визначення фізико-хімічних показників ґрунту. 
2
6
Дослідження ґрунту. Приготування водної витяжки. 
3
7
Дослідження стічних вод. Складання протоколу відбору води, визначення окиснення. 
3
8
Відбір проб води за допомогою батометра. 
3
9
Визначення сухого залишку воду, визначення каламутності. 
3
10
Визначення загальної жорсткості води. 
3
11
Визначення азотовмісних сполук у воді. 
3
12
Кількісне визначення у питній воді хлоридів. 
3
13
Визначення робочої дози хлорування (хлорпотреби). 
3
14
Визначення показників природного і штучного освітлення. 
3
15
Проведення санітарного обстеження житлового приміщення. 
3
16
Дослідження м’яса. Оцінка показників якості м’яса. Визначення летких жирних кислот. 
3
17
Дослідження кулінарних виробів з посіченого м’яса. Визначення наповнювача ціанідним методом. 
3
18
Визначення фосфоровмісних сполук у м’ясних виробах. 
3
19
Визначення наповнювача кулінарних виробів йодометричним методом. 
3
20
Дослідження риби. Визначення показників свіжості риби. 
3
21
Дослідження ковбасних виробів. Визначення нітритів колориметричним методом. 
3
22
Дослідження молока. Визначення фальсифікації молока та достатності термічної обробки. 
3
23
Дослідження молочнокислих продуктів. Визначення жирності за методом Гербера. 
3
24
Дослідження рослинних жирів. Визначення коефіцієнта рефракції та кислотного числа. 
3
25
Дослідження вершкового масла. Визначення вологи і сухої знежиреної речовини. 
3
26
Дослідження борошна. Визначення фізико-хімічних показників якості борошна. 
3
27
Дослідження крупи і макаронних виробів. Визначення фізико-хімічних показників якості. 
3
28
Дослідження хліба. Визначення пористості хліба. 
3
29
Визначення вмісту нітритів та нітратів в овочах і фруктах. 
3
30
Дослідження консервів. Визначення органолептичних і фізико-хімічних показників якості продукту. 
3
31
Дослідження безалкогольних напоїв. Визначення органолептичних і фізико-хімічних показників якості продукту. 
2
32
Лабораторне дослідження готових страв. 
3
33
Проведення відбору і підготовки проб готових страв до дослідження. 
3
34
Проведення гігієнічного обстеження підприємств громадського харчування із складанням акту обстеження. 
3
35
Проведення відбору проб повітря для лабораторного дослідження аспірацій ним методом та складання протоколу відбору проб. 
2
36
Приведення об’єму повітря до стандартних умов. 
2
37
Визначення пилу в повітрі гравіметричним методом. 
2
38
Визначення токсичних речовин в повітрі промислових підприємств. 
2
39
Санітарно-гігієнічне обстеження промислового підприємства (вимірювання параметрів мікроклімату, освітленості, забрудненості повітря із складанням акту обстеження). 
2
40
Дослідження полімерних матеріалів та пестицидів. Приготування витяжки мігруючих речовин. 
2
41
Дозиметричний контроль. Вимірювання рівнів радіоактивного забруднення повітря, води, ґрунту, харчових продуктів. 
3

Усього
111

Немає коментарів:

Дописати коментар